Додик: Добро је што је Иванић осудио пријетње ратом

Срна
Додик: Добро је што је Иванић осудио пријетње ратом

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је одлука о непризнавању Косова давно донесена у Републици Српској и изразио задовољство што члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић тај став прати и поштује.

Додик је подсјетио да је највећи притисак за признавање лажне државе Косово на БиХ био управо када је Косово једнострано прогласило независност и да је тим огромним притисцима успјешно одолио тадашњи српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић. 

"Добро је кад је Иванић, када већ није нико из Савеза за промјене, осудио пријетње ратом које смо чули неки дан, само није добро да се понашамо као да је то рекао случајни пролазник на улици. Бакир Изетбеговић је члан Предсједништва и са те позиције је неки дан окренуо оружје пут Српске", упозорио је Додик. 

На питање Срне да прокоментарише одбијање представника СзП-а да напусте заједничке институције БиХ и да дођу на консултације у Бањалуку, Додик је рекао да је прича о томе да се мора остати у институцијама БиХ да не би тамо неко нешто усвојио без Срба данас пала у воду и да су сви грађани Републике Српске могли да виде да их СзП обмањује. 

"Посланици Представничког дома парламента БиХ из реда српског народа данас нису дошли на сједницу и шта се десило? Да ли је тамо нешто усвојено без Срба? Није. Владајућа коалиција у Републици Српској није ништа друго ни тражила него да сви заједно одговоримо на агресију из Сарајева и да им поручимо да нема БиХ без Срба", истакао је Додик. 

Он је оцијенио да је "Изетбеговић, оваквим понашањем СзП-а, схватио да ће за фотељу у Сарајеву увијек нахватати довољно подобних Срба".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана