Додик: Декларација у парламентима Српске и Србије у новембру

Срна
Додик: Декларација у парламентима Српске и Србије у новембру

Београд - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да рад на декларацији о опстанку српског народа добро напредује и да би текст требало да буде усвојен у парламентима Србије и Српске у новембру.

"Желимо да дођемо до најбољег могућег документа и зато ћемо у цијели процес укључити велики број људи који имају шта да кажу о положају и будућности Срба на овим просторима", нагласио је Додик.


Додик је рекао за "Вечерње новости" да тимови из Србије и Републике Српске интензивно раде на томе.

Он је навео да ће се прије завршетка документа, највјероватније, још једном састати са предсједником Србије Александром Вучићем и политичким представницима Срба из региона.

Када је ријеч о референдуму о статусу Републике Српске, Додик је поновио да би то у овом тренутку довело до подјела у друштву, а да се то жели избјећи.

Додик, који је лидер СНСД-а, рекао је да СНСД као одговорна партија то жели избјећи, цијенећи међународне околности и изостанак консензуса кључних политичких играча.

"Одгодићемо разматрање тог питања", рекао је Додик и подсјетио на одлуку Сабора његове странке да се до краја ове године процијене услови за могуће одржавање референдума.

Према његовим ријечима, ни СДС, ни ПДП, ни Драган Чавић не желе самосталност Српске.

"Услови за изјашњавање у 2018. години нису створени, али наставићемо да тражимо консензус око свих питања важних за Српску, па и око овог", поручио је предсједник Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана