Додик: Безначајне критике на рачун мог говора у Београду

Срна
Додик: Безначајне критике на рачун мог говора у Београду

Београд - Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да су све критике упућене поводом његовог јучерашњег обраћања на скупу “Будућност Србије” у Београду минималне и безначајне.

Поводом саопштења наводног Института за истраживање геноцида Канада да је ријеч о “антибосанској кампањи” и да му треба забранити било какву политичку активност на нивоу БиХ, Додик је рекао новинарима у Београду да он нема никакве везе са идентитеом босански. “Ја имам српски национални идентитет. Никад нисам чуо за тај институт, ни ко је, ни шта је. Невјероватно је да они то прате, а вјероватно је, с обзиром на вокабулар, да неко од Бошњака - муслимана то говори”, нагласио је Додик.

Додик почаствован присуством на слави код Српског патријарха

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је почаствован присуством прослави крсне славе Његове светости патријарха српског Иринеја - Лазареве суботе у Београд не само лично, већ и као човјек који представља Републику Српску.

Додик је новинарима у Београду рекао да је његово присуство говори о томе колико патријарх Иринеј води рачуна о Србима из Српске, те да ће и ове године, као и све док га буде здравље служило, бити гост на његовој слави - Ђурђевдану.

Он је навео да данашње окупљање показује да народни идентет и народно јединство не могу да спријече политике, административне мјере нити покушаји да се Срби подијеле тако што би “неки били босански, неки ови или они Срби”.

“Наравно, није успио и ја вјерујем да ће ова врста идентификације јединства јачати у свим сферама, не само комуникацијским. Сада идемо и на образовање и увођење јединственог буквара тако да ће буквар који буде кориштен у Србији бити кориштен и у школама у Републици Српској”, истакао је Додик.

Додик је подсјетио да су су Србија и Српска кренуле у велики пројекат обиљежавања страдања у усташком концентарционом логору Јасеновац у Доњој Градини, а да ће реализација пројекта Градина значити да свака врста забране и наметања не може да буде изнад свега и воље народа који то жели.

Прослави крсне славе српског патријарха у Патријаршији у Београду, осим Додика, присуствују министар спољних послова Србије Ивица Дачић, генерални секретар предсједника Србије Никола Селакович, директор БИА Братислав Гашић.

Очекује се и долазак предсједника Србије Александра Вучића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана