Додик: Без Војске Српске не би било ни Републике, ни слободе српског народа

Срна
Додик: Без Војске Српске не би било ни Републике, ни слободе српског народа

Источно Сарајево - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је честитку свим припадницима Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука поводом 12. маја - Дана Војске Републике Српске, нагласивши да без њеног постојања не би било ни Републике Српске.

“Одлука о стварању Војске Републике Српске, која је донесена 12. маја 1992. године, била је историјска, јер без њеног постојања, херојске борбе и несебичног жртвовања њених припадника данас не би било Републике Српске и слободе српског народа”, истакао је Додик у честитки. Он је нагласио да никада не треба заборавити војни пут Војске Републике Српске у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату и кроз шта је све прошла да би одбранила територију Републике Српске и сачувала српски народ, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

“Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук наставио је да са поносом и поштовањем баштини вриједности и традицију Војске Републике Српске”, наводи се у честитки.

Он је исказао посебну захвалност онима који су своје животе уградили у Републику Српску, истакавши да је наша дужност да чувамо тековине одбрамбено-отаџбинског рата и да његујемо сјећања не борце који су нам донијели слободу, мир и Републику Српску.

Додик је нагласио да српским борцима дугујемо вјечно поштовање и захвалност, јер су многи од њих за слободу отаџбине и потомака дали највредније што су имали - живот.

“Наша је дужност и обавеза да се чувају тековине одбрамбено-отаџбинског рата и његују сјећање на жртву палих бораца коју су поднијели вођени часним и племенитим циљевима”, поручио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана