Додик: Бањалука неће давати уточиште крвницима српског народа

Срна
Додик: Бањалука неће давати уточиште крвницима српског народа

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да је најважније да је министар иностраних послова самопроглашеног Косова Беџет Пацоли одустао од посјете Бањалуци, која подржава Србију и нада се мирном рјешењу косовског проблема, али уточиште крвницима српског народа неће давати.

“Моју изјаву да није добродошао у Бањалуку Пацоли је протумачио као пријетњу. Па, није ваљда мислио да ће за министра спољних послова лажне државе Косово у Републици Српској спремити црвени тепих”, истакао је Додик.


Он је поручио Пацолију да тумачи изјаве и “нека се осјећа како год жели”, али да је битно и најважније да је одустао од посјете Бањалуци, јер је дужност предсједника Српске да брине о потребама и осјећањима свих грађана Српске.

“Мене брине што је он сараднике нашао у Сарајеву у људима који би такође требало да брину о Србима у БиХ, али од /министра иностраних послова БиХ Игора/ Црнатка и /члана Предсједништва БиХ Младена/ Иванића се, ваљда, све може очекивати, па да и оне који раде против свог народа позову у свој дом. Милорад Додик то неће радити и то нека не очекују ни Пацоли, ни /Рамуш/ Харадинај нити /Хашим/ Тачи, али ни њихови новокомпоновани пријатељи из Сарајева”, истакао је Додик.

Ипак, Додик је навео да на једну ствар коју је изговорио Пацоли мора одговорити.

“Када вас такви људи назову главним проблемом за мир и стабилност на Балкану, дође ми да се само презриво насмијем”, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, ниједан неалбанац, а нарочито Срби у лажној држави Косово не осјећају се сигурним за своје и животе своје дјеце.

“Убице Срба и даље слободно шетају, православне светиње су угрожене, људи се и данас протјерују под надзором тог истог Пацолија, а Додик је главна пријетња миру. Зашто? Зато што је мислио о интересима Срба и Србије против које Пацоли свакодневно ради”, поручио је Додик.

Он је рекао да Бањалука подржава Србију.

“Ми у Бањалуци дајемо подршку Србији и надамо се мирном рјешењу косовског проблема, али уточиште крвницима нашег народа нећемо давати. На другој адреси тражите савезнике, мада видим да вам и у Вашингтону окрећу леђа полако, па донекле и разумијем ваше шизофрене потезе”, изјавио је предсједник Републике Српске.

Министар иностраних послова привремених институција у Приштини Беџет Пацоли отказао је најављени долазак у Бањалуку гдје је требало сутра да учествује на неформалном састанку министара спољних послова земаља чланица Процеса за сарадњу у југоисточној Европи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана