Dobojskim funkcionerima zaposlenim u gradskoj upravi smanjena plata

ATV
Dobojskim funkcionerima zaposlenim u gradskoj upravi smanjena plata

Doboj - Dobojski funkcioneri zaposleni u gradskoj upravi, preduzećima i ustanovama, čiji je osnivač grad, od 1. maja primaće plate umanjene za 23 procenta. Mjera je privremena i važi do 6 mjeseci. Prvi čovjek grada poručuje da je uvedena jer u budžetskom okviru nedostaje milion maraka za plate.

“Ta mjera će trajati zavisno koliko dobijemo proširenje okvira budžeta, ako dobijemo u iznosu od milion ta mjera će trajati samo mjesec dana, ako dobijemo proširenje 800. 000 ta mjera će trajati dva mjeseca”, kaže Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Umanjenem primanje, mjesečno će da se štedi 200 000 maraka. Doboj je kažu u SNSD-u prvi primjer odnosa Uprave za indirektno oporezivanje.

“Jedan od razloga zašto fali taj milion je upravo to što UIO nije doznačavala Doboju kao ni drugim opštinama i gradovima u RS sredstva koja nam pripadaju”, kaže Sanja Vulić, predsjednica kluba odbornika SNSD Doboj.

Od 29 odbornika, samo socijalisti nisu podržali smanjenja. Predlagali su rezanje paušala. 

“Svima nama kojima je ovo dodatno primanje da se umanji a da se ne diraju plate zaposlenim radnicima”, kaže Vedran Gligorić, odnornik SP u SG Doboja.

Prosječna plata u gradskoj upravi je 1000 maraka. Odlukom je definisano da i nakon smanjenja, ne smiju ići ispod zakonskog minimuma. Do kada će biti umanjene, zavisi od prvog rebalansa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana