Добојским функционерима запосленим у градској управи смањена плата

ATV
Добојским функционерима запосленим у градској управи смањена плата

Добој - Добојски функционери запослени у градској управи, предузећима и установама, чији је оснивач град, од 1. маја примаће плате умањене за 23 процента. Мјера је привремена и важи до 6 мјесеци. Први човјек града поручује да је уведена јер у буџетском оквиру недостаје милион марака за плате.

“Та мјера ће трајати зависно колико добијемо проширење оквира буџета, ако добијемо у износу од милион та мјера ће трајати само мјесец дана, ако добијемо проширење 800. 000 та мјера ће трајати два мјесеца”, каже Борис Јеринић, градоначелник Добоја.

Умањенем примање, мјесечно ће да се штеди 200 000 марака. Добој је кажу у СНСД-у први примјер односа Управе за индиректно опорезивање.

“Један од разлога зашто фали тај милион је управо то што УИО није дозначавала Добоју као ни другим општинама и градовима у РС средства која нам припадају”, каже Сања Вулић, предсједница клуба одборника СНСД Добој.

Од 29 одборника, само социјалисти нису подржали смањења. Предлагали су резање паушала. 

“Свима нама којима је ово додатно примање да се умањи а да се не дирају плате запосленим радницима”, каже Ведран Глигорић, однорник СП у СГ Добоја.

Просјечна плата у градској управи је 1000 марака. Одлуком је дефинисано да и након смањења, не смију ићи испод законског минимума. До када ће бити умањене, зависи од првог ребаланса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана