Dmičić: Legitimno usvojen Zakon o Danu Republike Srpske

Srna
Dmičić: Legitimno usvojen Zakon o Danu Republike Srpske

Banjaluka - Profesor ustavnog prava Mile Dmičić izjavio je danas Srni da je Narodna skupština Republike Srpske legalno, legitimno i u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom usvojila Zakon o Danu Republike Srpske.

"Narodna skupština Republike Srpske je, provodeći odluku Ustavnog suda BiH, usvojila Zakon o Danu Republike Srpske, kojim je utvrđeno da je na osnovu potvrđene volje građana Srpske 9. januar - Dan Republike. Jasno je da je potpuno legalan i legitiman odnos ove institucije u konteksu primjene ustavnosudske odluke“, rekao je Dmičić.


On je podsjetio da u skladu sa Ustavom Republike Srpske, akti koje izglasa Naroda skupština, budu razmatrani i u Vijeću naroda Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je juče po hitnom postupku Zakon o Danu Republike Srpske kojim je predviđeno da 9. januar bude obilježavan i da se praznuje kao sekularni praznik.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić tvrdi da skupština nastavlja sa antidejtonskim i protivustavnim djelovanjem, jer je po hitnom postupku razmatrala navedeno zakonsko rješenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana