Ђурић одговорио Дуратовићу: Срам вас било

Танјуг
Ђурић одговорио Дуратовићу: Срам вас било

Београд - Потпредсједник СНС Марко Ђурић поручио је начелнику општине Сребреница Ћамилу Дураковићу да треба да га је срам за ширење мржење и гажења достојанства жртава.

Срам Вас било, Дураковићу. Срам Вас било за ширење мржње. Срам Вас било за гажење достојанства сребреницких зртава. Срам Вас било за линч Александра Вучића и пљување у лице Србији. Једини који од почетка шири мрзњу је управо Дураковић", навео је Ђурић у саопштењу достављеном медијима.

Дураковић се раније данас, како преносе медији, огласио саопштењем у ком, како се наводи, одговара на "претње и говор мржње" упућен од Ђурића, а лидеру СНС Александру Вучићу је "поручио" да "повједе рачуна о појединцима из његове партије", који, непотребно "подижу тензије у региону".

Ђурић је нагласио да је Србија доказала да жели помирење, а Дураковић и њему слични доказали су да са њима о томе нема шта да разговара.

"Захваљујући тој мржњи прошле године погажено је достојанство сребреницких зртава и организован линч Александра Вучића, који је очигледно крив зато што је преживео тај шовинистички линч, који су му Дураковић и Изетбеговић организовали", наводи Ђурић.

Србија, како је навео, без обзира на бездушну злоупотребу мртвих, која постаје манир бошњачких политичара, наставља да жали за невино страдалим жртвама свих ратова на тлу бивсе Југославије.

"Нећемо се повести за примитивним политичким стилом господина Дураковића и осталих његових тесктописаца из Сарајева, јер Србија је истински чувар регионалне стабилности и иницијатор помирења", навео је Ђурић.

Он је нагласио да је "српски политицки врх показао колико је човечан када је одао почаст сребреничким жртвама - и личним присуством највиших званичника у Потоцарима, и јасним ставом парламента. За разлику од нас, поједини бошњачки руководиоци у БиХ никада нису показали ни наговештај жаљења и сауцешћа са породицама масакрираних цивила из Братунца, Кравица и десетина српских села у Подрињу".

Толико о човјечности, написао је Ђурић, оних који се усуђују да нам дијеле моралне придике.

"Генерацију рођену после рата у БиХ сада већ чине пунолетни људи, који треба да стасавају неоптерећени омразама, које званичници у Сарајеву упорно настоје да оживе, бесрамно користећи сопствене зртве. Босњацком народу треба одговорно руководство окренуто помирењу и сарадњи, а не усијане главе које га воде у понављање сукоба", закљуцио је Ђурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана