Đukanović. Čović: Dobri odnosi - primjer drugima

Srna
Đukanović. Čović: Dobri odnosi - primjer drugima

Podgorica - Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović i član Predsjedništva BiH Dragan Čović konstatovali su da prijateljski odnosi Crne Gore i BiH mogu služiti za primjer drugima i da stabilan i siguran region, u kojem postoje dobrosusjedski odnosi i jasna evropska perspektiva, predstavlja preduslov prosperiteta svih zemalja.

"Na toj liniji, istaknut je značaj Berlinskog procesa u okviru kojeg su sve zemlje Zapadnog Balkana potvrdile neophodnost međusobne saradnje, kao i sa EU, kako bi realizacijom zajedničkih infrastrukturnih projekata doprinijeli povećanju konkurentnosti regiona, podsticaju rasta i zapošljavanja", saopštila je večeras Vlada u Podgorici.


Đukanović je ocijenio veoma značajnim postojeći nivo političkog dijaloga i ukupne saradnje i istakao da će Crna Gora nastaviti da podržava put integracija BiH, izražavajući spremnost za prenos znanja i iskustva crnogorske administracije u ispunjavanju obaveza iz evropske i evroatlantske agende.

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović ukazao je na opredijeljenost da se u narednom periodu dodatno intenzivira saradnja u svim oblastima od obostranog interesa.

U razgovoru su razmijenjena mišljenja i o aktuelnim kretanjima u regionu.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana