Ђукановић. Човић: Добри односи - примјер другима

Срна
Ђукановић. Човић: Добри односи - примјер другима

Подгорица - Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић и члан Предсједништва БиХ Драган Човић констатовали су да пријатељски односи Црне Горе и БиХ могу служити за примјер другима и да стабилан и сигуран регион, у којем постоје добросусједски односи и јасна европска перспектива, представља предуслов просперитета свих земаља.

"На тој линији, истакнут је значај Берлинског процеса у оквиру којег су све земље Западног Балкана потврдиле неопходност међусобне сарадње, као и са ЕУ, како би реализацијом заједничких инфраструктурних пројеката допринијели повећању конкурентности региона, подстицају раста и запошљавања", саопштила је вечерас Влада у Подгорици.


Ђукановић је оцијенио веома значајним постојећи ниво политичког дијалога и укупне сарадње и истакао да ће Црна Гора наставити да подржава пут интеграција БиХ, изражавајући спремност за пренос знања и искуства црногорске администрације у испуњавању обавеза из европске и евроатлантске агенде.

Члан Предсједништва БиХ Драган Човић указао је на опредијељеност да се у наредном периоду додатно интензивира сарадња у свим областима од обостраног интереса.

У разговору су размијењена мишљења и о актуелним кретањима у региону.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана