Ђокић и Трнинић „најминистри“ године

Срна
Ђокић и Трнинић „најминистри“ године

Бањалука - Министрима индустрије, енергетике и рударства Петру Ђокићу и саобраћаја и веза Републике Српске Неђи Трнинићу вечерас су у Бањалуци уручене награде „Најминистар 2017. године“ на традиционалној 37. церемонији избора најбољих пословних људи и компанија на нивоу југоисточне и средње Европе.

Ђокић је навео да је манифестација „Најменаџер и најкомпанија БиХ“ прилика да се промовише оно што је добро и успјешно, као и резултати овдашњих привредника, менаџера и људи.


„Овакве манифестације показују да у овој земљи има добрих резултата, појединаца, предузећа и других организација. У том смислу, овакав напор организатора треба подржати и драго ми је што су Српска и Бањалука домаћини ове манифестације“, рекао је Ђокић новинарима уочи манифестације.

Трнинић је истакао да је ријеч о манифестацији која промовише привредни развој и привреднике на овом простору.

„Подржавам потпуно овакве манифестације и драго ми је да постоје организације које препознају труд људи који су у протеклом периоду допринијели развоју овдашње привреде и које им на овај начин одају признање“, нагласио је Трнинић.

Он је изразио наду да овакви догађаји подстичу људе и дају им нову снагу и енергију да напредују.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић, коме је вечерас уручена награда „Најминистра“, рекао је да је изузетно почаствован.

„То ће ме обавезивати да се и даље ангажујем у сектору правде и унутрашњих послова јер без правне државе и владавине права нема успјеха у економији, политици и у уставном смислу уређења. Позивам све награђене да заједно, и што прије, успоставимо владавину права и правну државу у БиХ, што је сада у знатној мјери нарушено“, навео је Мектић.

Награду за „најминистра“ добио је и министар културе и спорта у Влади Кантона Сарајево Мирвад Курић.

Министру спољне трговине и економских односа БиХ Мирку Шаровићу уручена награда „Личност године БиХ“, уз образложење да „истрајава у жестокој борби за бољи амбијент за бизнис, извоз и остваривање бољих резултата у бизнису и економији БиХ“.

У образложењу европског независног жирија наведено је да је Шаровић остварио изванредну успјешну сарадњу са великим бројем влада и министарства у региону.

Шаровић, према обазложењу, „својим радом и понашањем шири позитивну енергију, ради и гради боље пословне односе и пријатељства за све у земљи и према свим анкетама, најпопуларнији је министар у народу, у свим дијеловима БиХ“.

Предсједник Организационог одбора ове манифестације Пане Шкрбић нагласио је да је жири међу 2.540 приједлога изабрао 26 менаџера који добијају награде у разним категоријама.

„По четири менаџера добила су награде жличност године и животно дјелож и жнаграде деценијеж, док су остали жшампиони бизниса у БиХж. Из сваке бранше имамо по једног представника који заједно чине успјешне људе у БиХ“, каже Шкрбић.

Он је пожелио да ови успјешни менаџери у наредној години реализују и понуде конкретна привредна рјешења у смислу отварања фабрика, увођења нових технологија и запошљавања, као и инвестиција.

„Жеља је да у наредну годину кренемо с осмијехом на лицима људи у БиХ“, додао је Шкрбић.

Признање „Најбанка“ и „Најменаџер у банкарству“ добила је Нова банка Бањалука, а њен генерални директор Милан Радовић проглашен је „Најменаџером“ у области банкарства за ову годину.

Начелник општине Дервента Милорад Симић добио је признање „Најначелник 2017“, а општина Дервента специјално признање „Најбоља општинска администрација“.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић добио је награду „Најградоначелник“, док је „Најамбасадор“ амбасадор Хрватске у БиХ Иван дел Векио.

Награда „Најбољи спортиста БиХ“ припала је легендарној кошаркашици Разији Мујановић.

У области новинарства и медија награђена је и „Алтернативна телевизија“ Бањалука и њен директор Наташа Тешановић.

Додјела награда и избор најбољих пословних људи и компанија у бањалучком Банском двору одржани су у организацији Европске независне агенције за избор најменаџера и најкомпанија БиХ, југоисточне и средње Европе.

Награду је до сада примило 300 успјешних менаџера из 40 земаља свијета, али и 200 људи из свијета спорта, науке, културе и слично, односно особа које нису директно у бизнису, али подстичу његов развој /начелници општина, министри, међународни званичници, амбасадори и медији/.

Награде „Најменаџер“ и „Најкомпанија“ додјељују се истакнутим појединцима и фирмама који биљеже изванредне резултате у бизнису и односе се на квалитетно пословање, повећање производње и добити, тржишно доказивање, примјену нових савремених технологија, инвестирање у развој, окренутост ка извозу, отварање нових радних мјеста и јачање укупне конкурентне способности.

Манифестацији, на којој су добитницима уручене награде у виду златних плакета и кристалних статуа са позлатом, присуствовали су бројни представници политичког, културног, привредног, јавног и друштвеног живота Српске, БиХ и иностранства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана