Ђокић: Владајућа коалиција није без подршке народа

Срна
Ђокић: Владајућа коалиција није без подршке народа

Приједор - Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је данас да митингом "Срцем за Српску" владајућа коалиција жели ставити до знања да није без подршке народа.

"Није било потребе да се заказују протести и митинзи којима се позивају народ или чланови странака да изађу на улице. За неколико мјесеци ће бити избори, јуче су расписани", рекао је Ђокић новинарима у Приједору након састанка са лидерима СНСД-а Милорадом Додиком и ДНС-а Марком Павићем.

Он је изразио забринутост што се таква активност може претворити у полигон на коме ће се спроводити други планови који су давно срачунати с лошим намјерама према Републици Српској и што се могу грађани злоупотребљавати.

"У том смислу видимо опасност организације таквих скупова, али пошто смо у изборној години, ми не можемо остати пасивни и не можемо оћутати овај тренутак", навео је Ђокић.

Он је изразио очекивање да се иницијативи за састанак код предсједника Републике Српске одазову људи који имају ауторитета и који би томе дали подршку, јер се ништа практично ни суштински не може мијењати тога дана него се може мијењати 2. октобра, а штету могу претрпјети Република Српска и сви њени грађани.

"Важно је каква ће порука отићи из Републике Српске. Неко ће се потрудити, ја то унапријед могу да кажем, да пошаље што лошију поруку о Републици Српској као мјесту које је лоше и то може да одврати добре инвеститоре са којима ми посљедњих мјесеци интензивно радимо", поручио је Ђокић.

Он је додао да је, осим предизборног, веома битно да су коалициони партнери договорили и постизборни заједнички наступ.

Састанку коалиционих партнера присуствовали су генерални секретари СНСД-а и ДНС-а Лука Петровић и Драгутин Родић.  

Павић: Пуно јединство коалиционих партнера

Предсједник ДНС-а Марко Павић изјавио је да је на данашњем састанку са предсједницима СНСД-а Милорадом Додиком и СП Петром Ђокићем постигнуто пуно јединство о темама протеста и кандидовања за начелнике општина и градоначелнике на предстојећим изборима.
"У овом моменту протести нису начин рјешавања питања која се сматрају важним у Републици Српској него имају другу позадину и то је преписивање сценарија из неких других бивших република или неких других дијелова свијета", рекао је Павић новинарима у Приједору након састанка.

Он сматра да протести немају никакво оправдање и да је посљедица тога исти такав протест који заказује и подржава владајућа коалиција.

"У моменту отказивања протеста Савеза за промјене, истовремено је отказан и овај протест. Ако се одржава овај протест, иде и други протест. Сматрамо да то није на добробит, али је у овом моменту рјешење зато што разлози за протест нису они који се наводе у самом прогласу него су далеко дубљи", оцијенио је Павић.

Он је додао да никоме није драго да се на тај начин рјешавају изборни проблеми, али да је владајућа коалиција једноставно присиљена да то у овом моменту одради.

Говорећи о заједничком изласку СНСД-а, ДНС-а и СП на изборе у свим локалним заједницама Републике Српске и Федерације БиХ, Павић је рекао да ће ти спискови када се среде ићи на страначке органе и да ће након тога бити познати јавности.

Састанку су присуствовали и генерални секретари СНСД-а и ДНС-а Лука Петровић и Драгутин Родић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана