Đokić: Veliki interes za saradnju sa Republikom Srpskom

Srna
Đokić: Veliki interes za saradnju sa Republikom Srpskom

Banjaluka - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da u ruskoj oblasti Njižni Novgorod postoji veliki interes privrednika za saradnju sa Republikom Srpskom.

Đokić, koji se sa grupom privrednika iz Republike Srpske nalazi u posjeti ruskoj oblasti Njižnem Novgorodu, u telefonskoj izjavi Srni rekao je da je danas prisustvovao velikom Poslovnom forumu na kojem je razgovarao sa više ruskih privrednika i predstavio im privredne potencijale Republike Srpske.


On je najavio da će danas poslijepodne imati sastanke u Privrednoj komori ove ruske oblasti, dok je za sutra u Njižnem Novgorodu predviđeno otvaranje Međunarodnog centar koji će isključivo biti posvećen razvoju privredne saradnje sa Republikom Srpskom.

"To smatramo velikim dostignućem u pogledu ukupne saradnje i pripreme za tu saradnju koju smo u ranijem periodu vodili", napomenuo je Đokić.

On je naglasio da će zajedno sa grupom privrednika iz Republike Srpske posjetiti sajamsku manifestaciju u Njižni Novgorodu, te obaviti još nekoliko razgovora sa ruskim privrednicima, ističući da vjeruje da će posjeta biti vrlo sadržajna sa rezultatima na kraju.

Đokić je rekao da je Njižni Novgorod jedan od najvećih industrijskih centara u Ruskoj Federaciji sa izuzetno moćnom industrijom.

On je dodao da se ovih dana održavaju "Dani eksporta Njižnjeg Novgoroda", te da je u okviru ove manifesacije imamo više sastanaka sa ruskim privrednicima.

"U naredna dva dana imaćemo priliku da na više mjesta predstavimo privredne mogućnosti Republike Srpske i da pozovemo ruske privrednike na intenzivniju privrednu saradnju, posebno u sektoru razvoja industrijske proizvodnje i to ne samo u jednom, već u više sektora industrijske proizvodnje Republike Srpske", zaključio je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana