Đokić: Suštinske promjene u novom tekstu izjave

Srna
Đokić: Suštinske promjene u novom tekstu izjave

Štutgart - Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić smatra da je došlo do suštinskih promjena u tekstu izjave o evrointegracijama BiH, koje su rezultat odlučnosti SP i njenih koalicionih partnera da budu unesene.

"One su nastale kao rezultat odlučnog stava SP i naših partnera SNSD-a i DNS-a jer smo insistirali da se te promjene unesu u tekst izjave, što je bilo prihvaćeno i od ministara spoljnih poslova Njemačke i Velike Britanije", rekao je Đokić.

Prema njegovim riječima, veoma je značajno da je došlo do izmjena u odnosu na prvobitni tekst izjave.

"Mi ćemo na Izvršnom odboru naše partije razmotriti tekst ove izjave i vjerujem da sada ima daleko više prostora da se ona može prihvatiti i potpisati", rekao je Đokić.

Prvu verziju izjave o opredijeljenosti političkih lidera u BiH za preduzimanje neophodnih reformi u okviru procesa pristupanja BiH EU Predsjedništvo BiH utvrdilo je 31. decembra 2014, ali su lideri SNSD-a, DNS-a i SP-a tražili da izjava mora da poštuje ustavni poredak u BiH, da se mora jasno naznačiti šta su čije nadležnosti i da ona ne može da bude bilo kakav osnov za prenošenje nadležnosti sa entiteta na BiH.

Nakon ovih primjedbi, Predsjedništvo BiH je usvojilo novu izjavu o opredijeljenosti BiH za reforme na putu ka EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana