Ђокић: Спремни смо да дамо одговоре на кључна питања

Срна
Ђокић: Спремни смо да дамо одговоре на кључна питања

Бањалука - Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић изјавио је да је ова партија спрема да понуди одговоре на кључна питања која се тичу будућности на овим просторима.

"Социјалисти су на то спремни, данас више него раније, јер је квалитет партије видљив не само кроз програм, који увијек има снажну подршку грађана Српске, већ и кроз квалитетне кадрове са којима можемо спроводити политику и носити друштвено-политичку одговорност", рекао је Ђокић новинарима послије прве сједнице новог сазива Главног одбора Социјалистичке партије у Бањалуци.


Ђокић је истакао да треба одлучити како ријешити озбиљно нарушене међунационалне односе, неповјерење и сложене политичке проблеме у БиХ.

"Али, и да несметано функционишу и институције и цијела БиХ, те да се повезујемо са осталим дијеловима Европе и нађемо своје мјесто у ЕУ", рекао је Ђокић.

Он је указао на потребу бржег раста и развоја економије, њено повезивање са државама у окружењу, излазак на европска и ваневропска тржишта, повећање укупне запослености и развијање сарадње која ће допринијети бољем животу сваког човјека.

Он је навео да је СП важан дио власти Српске, који не жели да своју одговорност пребацује на било кога другог.

"Желимо да и даље добро сарађујемо са партнерима и да успјешним резултатима одговарамо грађанима за повјерење које су нам указали", истакао је Ђокић.

Он је навео да су данас изабрани потпредсједници Социјалистичке партије Далибор Стевић, Максим Скоко и Живко Марјанац, да је за предсједника Извршног одбора изабран Слободан Протић, као и 15 чланова тог партијског тијела.

"Чланови Извршног одбора долазе из свих регија и девет изборних јединица у Српској. Охрабрује чињеница да је у саставу Главног одбора више од 50 одсто нових чланова међу којима су великим дијелом млади кадрови партије. Дали смо простор и новим људима и тако показали потпуну отвореност за будуће вријеме", рекао је Ђокић.

Он је навео да је за предсједника Политичког савјета Социјалистичке партије изабран Слободан Мрдић, те донесена одлука о одржавању осмог програмског Конгреса партије 5. новембра у Бањалуци.

"Тада ћемо усвојити политику Социјалистичке партије за наредни период, чиме ће бити обухваћен и наш програм за опште изборе 2018. године", најавио је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана