Ђокић: Социјалисти су конструктиван политички фактор

Срна
Ђокић: Социјалисти су конструктиван политички фактор

Прњавор - Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић рекао је да су социјалисти у Прњавору у претходном периоду били врло конструктиван политички фактор и да ће то бити и у будућности, те да ће својим политичким идејама доприносити развоју ове општине.

Ђокић каже да социјалисти желе да кандидат СНСД-а за начелника општине Дарко Томаш буде изабран на ову функцију јер спада у категорију младих кадрова Републике Српске који имају перспективу, може бити одличан домаћин и човјек напретка Прњавора.


"Желимо да Томаш буде изабран за начелника општине, јер сматрамо да би на тај начин могли приближити локалну власт у Прњавору републичкој, побољшати координацију и сарадњу која до сада већим дијелом није била успостављена. Очекујемо да Прњавор искористи своју шансу", рекао је Ђокић.

Он је додао да општина Прњавор има специфичности које су социјалисти препознали.

"И овдје и у другим мјестима морамо уложити напор да се подржавају и развијају економске иницијативе. На тај начин ћемо бити у прилици да можемо издвојити више средстава и за локални развој и за инфраструктуру, али и за разне врсте социјалних потреба које су законом регулисане", сматра Ђокић.

Ђокић каже да се у борби за економски раст и развој не смије изгубити човјек, те да Социјалистичка партија препознаје потребе сваког човјека и да се као партија разликује од осталих у томе што наглашава тај социјални аспект и што политику води на умјерен начин, подстичући дијалог, сарадњу и разумијевање између људи, па и политика које су понекад различите.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Прњавор Дарко Томаш изразио је увјерење да ће се подршка коју је добио од Социјалистичке партије одржати не само у предизборној кампањи већ и у наредне четири године.

"Вјерујем овим људима, који су, истина, били подршка садашњем начелнику, односно садашњој скупштинској већини, али сам познавајући те људе, који су озбиљни и одговорни, увјерен да ће одржати своју ријеч. Људи из СП-а су увидјели да сарадња са садашњом влашћу није на задовољавајућем нивоу и да може бити много боља због чега су се опредијелили да мени као кандидату за начелника дају подршку", истакао је Томаш.

Он каже да је гаранција заједничком успјеху и дугогодишња сарадња СНСД-а и СП-а на републичком нивоу.

Носилац листе СП-а за Скупштину општине Прњавор Ранко Вукајловић каже да ће се социјалисти у Прњавору прије свега залагати за помоћ социјалним категоријама, посебно пензионерима и ученицима.

"Радићемо на рјешавању животних проблема наших суграђана чему треба да се посвете и сви други одборници који уђу у локалну скупштину", рекао је Вукајловић.

На митингу Социјалистичке партије представљени су и остали кандидати партије за одборнике у Скупштини општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана