Ђокић: Продаја акција развојна шанса Љубије

Срна
Ђокић: Продаја акција развојна шанса Љубије

Бањалука - Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је данас у Бањалуци да је продаја 64,99 одсто акција основног капитала акционарског друштва Рудници жељезне руде "Љубија" развојна шанса за цијели рударски басен, коју не би требало пропустити.

Ђокић је истакао да је конкуренција два понуђача /"Израел инвестмент група" и "Арселор митал"/показала да је "Љубија" изузетно важан привредни комплекс који може бити мјесто нових инвестиција од 60 милиона КМ и запошљавања више од 300 радника.


"Сада је на посланицима у Народној скупштини Републике Српске да размотре понуду о продаји акција жЉубијеж. Спреман сам о свему да им дам информације и немам страха да са било ким и о било чему причам", рекао је новинарима Ђокић.

Према његовим ријечима, транспарентан је поступак продаје акција "Љубије".

Он је навео да нема информацију како ће се гласати на сједници Народне скупштине Републике Српске о приједлогу одлуке о давању сагласности на одлуку Владе Српске о продаји 64,99 одсто акција основног капитала акционарског друштва Рудници жељезне руде "Љубија", методом непосредног избора купца.

"Они који мисле да не би требало да гласају о продаји акција погријешиће, а бићемо захвални онима који ће гласати за продају. У сваком случају Влада Српске води овај поступак и нећемо повлачити одлуку, као што неки очекују", додао је Ђокић.

Народна скупштина Републике Српске на сједници која почиње сутра разматраће приједлог одлуке о давању сагласности на одлуку Владе Српске о продаји 64,99 одсто акција основног капитала акционарског друштва Рудници жељезне руде "Љубија", методом непосредног одабира купца.

За куповину 64,99 одсто акција основног капитала "Љубије" компанија "Израел инвестмент група" понудила је 92 милиона КМ.

Понуду од 63 милиона КМ за куповину акција "Љубије" доставила је и компанија "Арселор Митал".

Говорећи о Спомен-подручју Доња Градина, Ђокић је нагласио да га је потребно развијати да би добило садржаје значајне за меморијални комплекс, али да је за све неопходно добити сагласност неких од институција за нивоа БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана