Ђокић: Опстанак коалиције зависи од понашања коалиционих партнера

Срна
Ђокић: Опстанак коалиције зависи од понашања коалиционих партнера

Козарска Дубица - Предсједник Социјалистичке партије (СП) Петар Ђокић изјавио је данас да ће од понашања коалиционих партнера у будућности зависити опстанак колиције СНСД-а, ДНС-а и СП-а, те да сматра да нема разлога да се коалиција мијења у овом моменту.

"Не могу да будем пророк и гарантујем једно или друго, али као предсједник СП-а и коалициони партнер желим да се ова наша коалиција сачува и функционише како је и до сада функционисала, али са искуством стеченим недавним догађањем када смо имали разлике у ставовима и овакву врсту реакција која је стигла до јавности на начин да се шири осјећај забринутости да ли ће та коалиција опстати", рекао је Ђокић новинарима у Козарској Дубици.

Ђокић је истакао да би волио да се "све то није догодило на такав начин, да није било провокативних изјава које су биле повод за реакције и нове акције".

"Мислим да нема разлога да се у неком физичком смислу коалиција мијења у овом часу, не видим те разлоге, али ће од понашања у будућности све зависити", рекао је Ђокић.

 Он је додао да је сигурно да ће наредних дана бити важно како ће се сви понашати и како ће се одвијати разговори којих ће бити између партија у оквиру коалиције.

Коментаришући захтјев ПДП-а за његову оставку, Ђокић је рекао да из те странке нису разумијели о чему је ријеч, те да је суштина да је одбијена инвестиција од 157 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана