Ђокић: Оправдан додиков захтјев за истицање заставе Српске

Срна
Ђокић: Оправдан додиков захтјев за истицање заставе Српске

Бањалука - Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић сматра да је питање симбола од изузетног значаја за сваки народ и ентитет у БиХ и да не види ниједан разлог да некоме сметају симболи Републике Српске која је дио структуре БиХ установљене Дејтонским мировним споразумом.

Ђокић је нагласио да је сасвим оправдан захтјев предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика за истицање симбола Српске у свим просторима у институцијама БиХ у којима раде изабрани представници из Српске.

Он је подсјетио да је ентитетска организација БиХ безброј пута потврђена, те да је самим тиме и право на истицање симбола ентитета легално и легитимно право, саопштено је из СП-а.

“Очекујемо од Додика, али и од свих изабраних функционера из Српске у Парламентарној скупштини БиХ, будућем сазиву Савјета министара и сваком другом мјесту гдје сједе и раде представници из Српске да буду упорни и да захтијевају да се истакну симболи Српске у свим просторима у заједничким органима БиХ”, рекао је Ђокић.

Према његовим ријечима, ову иницијативу треба да слиједи хитно доношење или измјене и допуне Закона о застави БиХ којим би се уредило ово питање јер не постоји ниједан разлога да било коме у БиХ сметају симболи народа или ентитета.

“Надам се да смо дошли до тог нивоа културе у нашим политичким односима да нам различитости не представљају сметњу, него напротив да буду наше богатство”, закључио је Ђокић.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик недавно је и на састанку са члановима Управног одбора Савјета за примјену мира /ПИК/ објаснио да је БиХ према члану три Устава БиХ састављена од Републике Српске и Федерације БиХ и да он жели да Српска буде представљена и заставом, у складу са Уставом. /крај/куп/дад

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана