Đokić: Došao je trenutak za ozbiljne promjene u Istočnoj Ilidži

Srna
Đokić: Došao je trenutak za ozbiljne promjene u Istočnoj Ilidži

Istočna Ilidža - Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je večeras u Istočnoj Ilidži da je došao trenutak za ozbiljne promjene u strukturi lokalne vlasti u toj opštini.

"Mi, socijalisti, želimo da Istočnoj Ilidži udahnemo svježinu i život tako da ova lokalna zajednica izađe iz faze stalne stagnacije koja traje dugi niz godina, jer se život u ovoj opštini umnogome razlikuje u odnosu na Istočno Novo Sarajevo, pa je i sam budžet duplo manji, što govori o tome da nema nikakvih razvojnih aktivnosti", rekao je Srni Đokić, koji je učestvovao na tribini Socijalističke partije u Istočnoj Ilidži.


On je istakao da socijalisti, na bazi opšte politike Socijalističke partije, a posebno programa razvoja opštine Istočna Ilidža, žele da rade na pospješivanju privrednog života, jer u toj opštini ima preduzeća koja rade i sa kojima treba sarađivati, da ubrzano dostignu nove stope rasta i razvoja.

Prema Đokićevoj ocjeni, u Istočnoj Ilidži je neophodna i daleko bolja organizacija lokalne vlasti i javne uprave.

On je podsjetio da je na ovom području prije nekoliko mjeseci osnovano novo komunalno preduzeće, što pokazuje nebrigu aktuelne vlasti sa SDS-om na čelu što se, kako je naveo, konačno mora promijeniti.

"Mi nudimo krajnje kvalitetne i odgovorne ljude, spremne da rade i da na bazi znanja i isukustva doprinose bržem razvoju ove opštine, zbog čega građane Istočne Ilidže pozivam da nam daju podršku", poručio je Đokić.

On je izrazio uvjerenje da će socijalisti u Istočnoj Ilidži kao i drugim opštinama u Republici Srpskoj nastaviti svoju politiku da grade Srpsku.

Član Izvršnog odbora Glavnog odbora Socijalističke partije Goran Todorović rekao je Srni da su socijalisti na Istočnoj Ilidži za predstojeće lokalne izbore pripremili veoma kvalitetnu listu od 22 kandidata za odbornike u lokalnoj skupštini.

"Nijedna partija na našoj regiji nema tako stručan i kvalitetan tim", tvrdi Todorović.

Predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Istočna Ilidža Dušica Pjević prezentovala je na tribini pet programa socijalista ove opštine koji se odnose na privredu, zdravstvo, sport i omladinu, lokalnu upravu i zapošljavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana