Ђокић: Борићемо се за економски развој

Срна
Ђокић: Борићемо се за економски развој

Бањалука - На Конгресу Социјалистичке партије /СП/ одржаном данас у Бањалуци усвојена је програмска декларација у којој је највећи значај дат економском развоју Републике Српске, рекао је предсједник СП-а Петар Ђокић.

Ђокић је рекао да је програмска декларација визија Српске од 2018. до 2026. године, те поручио да ће се социјалисти борити за економски развој и социјалну сигурност свих грађана Републике Српске и БиХ.

“У нашој платформи највиши значај дајемо економском развоју и расту Републике Српске, новом запошљавању, повећању укупног броја запослених и бољем животу наших људи”, рекао је Ђокић новинарима након 8. Конгреса СП-а.

Он је истакао да програмска декларација показује да је сва политика СП-а окренута ка будућности у намјери да се спроводу реформе у Српској које ће допринијети развоју.

Ђокић каже да је ова партија остала досљедна својој политици, те да у 22 поглавља свога програма јасно говори које ће мјере предузимати и у којим секторима.

Он је оцијенио да је присуство великог броја делегата на Конгресу СП-а показао снагу ове партије, висок ниво организације и способности.

“Ми смо поуздан партнер држави која на нас може да се ослони због чега смо и усвојили изборну поруку жСигурно и слободно да Српска живи и радиж”, рекао је Ђокић.

Конгресу су, осим руководства и чланства СП-а, присуствовали предсједник СНСД-а Милорад Додик, замјеник предсједника ДНС-а Недељко Чубриловић, предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић, замјеник предсједника и потпредсједник Социјалистичке партије Србије Предраг Марковић и Жарко Обрадовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана