Đokić: Bolja Srpska - zajednički cilj

Srna
Đokić: Bolja Srpska - zajednički cilj

Banjaluka - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić rekao je da se SP zajedno sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ zajednički bori za bolju Republiku Srpsku i kvalitetniji život svih građana u njoj.

Đokić, koji je danas u Banjaluci prisustvovao svečanoj akademiji povodom obilježavanje 20 godina od osnivanja i rada SNSD-a, rekao je da je SP prepoznala potrebu i zajednički interes da sarađuje sa SNSD-om još od 1996. godine.


"Zajedno smo vodili važne reforme Republike Srpske, od te prve 1998. godine, sljedeće 2006, pa i ovih danas koje su u velikoj mjeri odraz razumijevanja zajedničkih potreba i interesa", rekao je Đokić novinarima.

On je naglasio da je SNSD uspio da za svih 20 godina svog postojanja opravda povjerenje građana, te da je uvjeren da će tako biti i u budućnosti.

Odgovarajući na pitanje novinara da li bi grantove za političke partije iz budžeta trebalo isplatiti prije izbora, Đokić je rekao da bi to trebalo uraditi, ali da to u ovom momentu nije moguće uraditi jer plaćanje tih naknada nije prioritet za Vladu u odnosu na penzije, plate, socijalna davanja i druge boračke naknade.

"U toku septembra bi se mogli stvoriti uslovi i za tu obavezu jer očekujemo da će aranžman sa MMF-om biti pozitivno okončan početkom septembra i da će poslije toga biti sredstava da se i ta obaveza može izvršiti", rekao je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana