Đokić, Boaza: Ponuda izraelaca za RŽR Ljubija razvojna šansa za Srpsku

Srna
Đokić, Boaza: Ponuda izraelaca za RŽR Ljubija razvojna šansa za Srpsku

Banjaluka - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić upoznao je danas ambasadora Izraela u BiH Boaza Rodkina o postupku prodaje akcija državnog kapitala u preduzeću RŽR "Ljubija", ističući da je ponuda preduzeća "Izrael investment grupa" kredibilna i da predstavlja veliku razvojnu šansu za Republiku Srpsku.

Đokić je sa Rodkinom razgovarao u Banjaluci i o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj saradnji dvije zemlje, ocijenivši da su odnosi Srpske i Izraela tradicionalno na visokom nivou, te da je za Republiku Srpsku važno da se saradnja sa Izraelom i dalje unapređuje, saopšteno je iz resornog ministarstva.


On je zahvalio Rodkinu što je prisustvovao obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini, ističući da srpske, jevrejske, romske i ostale žrtve fašističkog terora ne smiju biti zaboravljene.

"Poštujemo izraelski narod i želimo iskrene, prijateljske odnose. Za te odnose mnogo je zaslužan gospodin Arie Livne, koji je prijatelj srpskog naroda", istakao je Đokić.

Rodkin je ocijenio da je istorijat odnosa dvije zemlje pozitivan i prijateljski, te da je i ubuduće potrebno razvijati dobre odnose Republike Srpske i Izraela, naročito u oblasti industrije, poljoprivrede i informacionih tehnologija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana