Đilas: Najnepošteniji izbori do sada

  Đilas: Najnepošteniji izbori do sada 04.03.2018 22:37 | Tanjug

Beograd - Kandidat za gradonačelnika Dragan Đilas je, obraćajući se u štabu njegove izborne liste, nazvao beogradske izbore najnepoštenijim do sada.

On je istakao da su "postojali fantomski Beograđani”.

"Ne znam rezultate izbora, ali sam siguran u ono o čemu smo pričali, da je volja za promenom vlasti velika. Da li će se desiti sada, pored ove krađe, ali će sigurno uticati i na to da li će opozicione liste preći cenzus. Mi ćemo od sutra pozvati sve ljude koji žele promene da se pripremimo za izbore, verovatno 2020. godine, ali možda i ranije”, rekao je Đilas.

Dodao je i da ljudi okupljeni oko njega ne smiju da dozvole sebi rizik da izgube nijedan glas, a potom se direktno obratio Aleksandru Vučiću.

"Trebaće nam manje vremena da te smenimo sa vlasti nego što je tebi trebalo da me smeniš u Beogradu”, naveo je Đilas.

"Ne pamti se ovakav pritisak na građane"

Šef beogradskog odbora DS Balša Božović izjavio je da je na više od 30 odsto biračkih mjesta u Beogradu bilo nepravilnosti i kršenja izbornih pravila i najavio krivične prijave protiv "svakog lažnog glasa".

"Ne pamti se ovakav pritisak na građane", kazao je Božović na konferenciji za novinare u izbornom štabu DS.

Božović je kazao da ima informacije da je beogradska policijska brigada na najvišem stepenu pripravnosti i upitao ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića zbog čega je to tako.

Dodao je da demokrate nemaju namjeru da prave incidente i nadaju se da ih na ulicama Beograda neće biti.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica