Denis Zvizdić kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH

Agencije
Denis Zvizdić kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH

Sarajevo - Kandidat SDA za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH je Denis Zvizdić, potvrdio je novinarima nakon sjednice Predsjedništva stranke zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović.

Prema proceduri, SDA će prijedlog za mandatara predstaviti Sekretarijatu Predsjedništva BiH, nakon čega slijedi provjera u Centralnoj izbornoj komisiji i Agenciji za istrage i zaštitu BiH.

Zvizdić je dugogodišnji član SDA, član je Glavnog odbora i predsjednik stranačkog Kantonalnog odbora Sarajevo.

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) prihvatilo je na današnjoj sjednici u Sarajevu prijedlog da stranački kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH bude Denis Zvizdić - potvrdili su i drugi  stranački funkcioneri SDA prenosi FENA.

Uoči sjednice, funkcioneri ove stranke spominjali dva moguća prijedloga - da za mandatara bude nominovan Denis Zvizdić, odnosno Adil Osmanović.

Za kandidovanje Denisa Zvizdića izjasnio se uoči sjednice Predsjedništva Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA, kao i još neki visoki funkcioneri stranke, dok je Sadik Ahmetović rekao da bi za mandatara trebalo predložiti Adila Osmanovića.

Ipak, nakon višesatnog zasjedanja Predsjedništvo ove stranke odlučilo je dati podršku Denisu Zvizdiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana