Денис Звиздић кандидат за предсједавајућег Савјета министара БиХ

Агенције
Денис Звиздић кандидат за предсједавајућег Савјета министара БиХ

Сарајево - Кандидат СДА за предсједавајућег Савјета министара БиХ је Денис Звиздић, потврдио је новинарима након сједнице Предсједништва странке замјеник предсједника СДА Бакир Изетбеговић.

Према процедури, СДА ће приједлог за мандатара представити Секретаријату Предсједништва БиХ, након чега слиједи провјера у Централној изборној комисији и Агенцији за истраге и заштиту БиХ.

Звиздић је дугогодишњи члан СДА, члан је Главног одбора и предсједник страначког Кантоналног одбора Сарајево.

Предсједништво Странке демократске акције (СДА) прихватило је на данашњој сједници у Сарајеву приједлог да страначки кандидат за предсједавајућег Савјета министара БиХ буде Денис Звиздић - потврдили су и други  страначки функционери СДА преноси ФЕНА.

Уочи сједнице, функционери ове странке спомињали два могућа приједлога - да за мандатара буде номинован Денис Звиздић, односно Адил Османовић.

За кандидовање Дениса Звиздића изјаснио се уочи сједнице Предсједништва Бакир Изетбеговић, замјеник предсједника СДА, као и још неки високи функционери странке, док је Садик Ахметовић рекао да би за мандатара требало предложити Адила Османовића.

Ипак, након вишесатног засједања Предсједништво ове странке одлучило је дати подршку Денису Звиздићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана