Delta dobila dozvolu za gradnju tržnog centra u Banjaluci

Capital.ba
Delta dobila dozvolu za gradnju tržnog centra u Banjaluci

Banjaluka - Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske izdalo je dozvolu firmi "Delta Real Estate” Miroslava Miškovića za izgradnju šoping mola "Delta Planet” u Banjaluci.

Građevinska dozvola, kojom su sada pokrivene dvije nelegalno podignute etaže, izdata je juče, otkriva poslovni portal Capital.ba.

U Ministarstvu su samo kratko potvrdili tu informaciju. Za desetak dana u decembru, prikupljena je sva dokumentacija, a u gradsku kasu "Delta” je uplatila rentu tešku 2,6 miliona KM.

"Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, nakon što je investitor dostavio sve potrebne dokaze predviđene članom 128. Zakona o uređenju prostora i građenju, uključujući i posljednji dokaz – potvrdu grada Banjaluka da je regulisao sve obaveze po pitanju rente i naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, izdalo je ‘Delta Real Estateu’ građevinsku dozvolu za izgradnju kompletnog objekta”, navodi se u pisanom odgovoru iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju .

Tako ni republički građevinski inspektori, koji su naredili obustavu gradnje i rušenje dva nelegalna sprata, neće morati na teren.

Firma " Delta Real Estate ” 14. septembra podnijela je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, ali je, bez obzira na to što su nadležni tražili dopunu dokumentacije, nastavila da gradi velelepni trgovački objekat na oko 62.000 kvadratnih metara.

Još ranije je saopšteno da je investicija vrijedna 70 miliona evra i da je otvaranje tržnog centra planirano na jesen 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana