Делегати СДП-а ће своје потписе за потпредсједника дати достојном кандидату

Срна
Делегати СДП-а ће своје потписе за потпредсједника дати достојном кандидату

Тузла - Делегати СДП БиХ даће своје потписе кандидату који мора бити достојан обављања функције потпредсједника Федерације БиХ /ФБиХ/ и који мора схватити њену важност за уставно и законско функционисање тог ентитета и свих њених грађана.

На другој сједници Главног одбора Социјалдемократске партије БиХ у Тузли чланови овог партијског органа дали су подршку томе да делегати СДП БиХ у Клубу Срба Дома народа федералног парламента, уколико буде било потребе, недостајућим потписима подрже кандидата за потпредсједника федерације БиХ, који би требао бити предложен на сљедећој сједници Дома народа ФБиХ, саопштио је СДП БиХ.

Уз дискусију великог броја чланова Главног одбора СДП БиХ, ова одлука је донесена великом већином и темељила се на томе, како се наводи, да СДП БиХ не жели бити препознат као партија која кочи успостављање власти у ФБиХ.

"Давање недостајућих потписа за потпредсједничког кандидата ФБиХ никако не значи да ће делегати СДП БиХ у Дому народа фБиХ и гласати за тог кандидата, а СДП ће и даље своје политичко дјеловање наставити као опозиција, као што је то, до сада, више пута и поновљено у јавности", наводи се у саопштењу.

У Тузли је у току Друга сједница ГО СДП БиХ на којој чланови ГО, између осталог, разматрају Информацију о раду Предсједништва СДП-а од 20. децембра до 31. јануара.

У изјави за медије пред почетак сједнице предсједавајући Клуба српског народа у Дому народа Парламента ФБиХ Славиша Шућур није могао прецизирати какав ће став данас заузети чланови ГО по овом питању, али је нагласио да ће се сигурно о свему озбиљно расправљати, пренијели су федерални медији.

"Није овдје ствар подршке кандидату ДФ-а, него, једноставно, евентуалне могућности да ГО да одријешене руке Предсједништву СДП-а и делегатима у Дому народа да могу, на основу властите процјене, евентуално помоћи да се разријеши ова пат позиција у којој се налази ФБиХ. Наиме, ви можете дати људима потписе, а да им не дате подршку. Оно што никако не очекујем је да ће СДП ући у власт на било какав начин", рекао је Шућур.

Пред почетак сједнице предсједник СДП-а Нермин Никшић је рекао да ће ГО, као и увијек, донијети одлуку која је у интересу грађана БиХ.

Никшић је рекао да ће у наредном периоду, осим припрема за одржавање редовног конгреса, фокус рада бити реализација конгресне обавезе на обједињавању љевице у БиХ.

Сједница ГО СДП-а, која се одржава у Хотелу "Тузла", затворена је за јавност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана