Делегације Владе и Тјенђина о успостављању економске пословне зоне

Срна
Делегације Владе и Тјенђина о успостављању економске пословне зоне

Бањалука - Делегације Владе Републике Српске и кинеског града Тјенђина разговарале су данас о успостављању економске пословне зоне, у оквиру које би била успостављена сарадња домаћих компанија и привредника из Кине.С циљем реализације будуће сарадње, разговарано је о узајамној посјети привредника Тјенђина и Републике Српске да би се конкретизовале будуће активности на заједничким пројектима, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.


На састанку је било ријечи о успостављању будуће сарадње у областима привреде, аграра, туризма, науке, културе и спорта.

Влада Републике Српске опредијељена је да подржи сваку добру иницијативу и да сарађује на партнерским односима са свим потенцијалним партнерима у ближем и ширем окружењу, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да је развој пословних зона област потенцијалне сарадње са страним партнерима у Бањалуци, као и унапређење међународне сарадње.

Отварање Конфуцијевог института у Бањалуци на састанку је оцијењено као важно упориште и мјесто које ће пружати подршку будућој заједничкој сарадњи.

Делегацију Владе Републике Српске предводио је потпредсједник Антон Касиповић, а делегацију Тјенђина замјеник градоначелника Џао Хаишан.

Састанку су присуствовали и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Стево Мирјанић, министар економских односа и регионалне сарадње Златан Клокић и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана