Delegacija BiH na zasjedanju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope

Srna
Delegacija BiH na zasjedanju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope

Sarajevo - Delegacija Parlamentarne skupštine BiH učestvovaće od sutra do 27. januara u Strazburu na redovnom zasjedanju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, na kojem će biti raspravljano o situaciji u Libanu i njenim posljedicama za regionalnu i evropsku bezbjednost, te situaciji u Siriji i posljedicama po susjedne zemlje.

Najavljenim dnevnim redom predviđeno je da bude razgovarano i o funkcionisanju demokratskih institucija u Turskoj i Ukrajini, o humanitarnoj krizi u Gazi, te o jačanju socijalnog dijaloga kao instrumenta za stabilnost i smanjenje socijalnih i ekonomskih nejednakosti.


Tokom petodnevnog zasjedanja razgovaraće se i o napadima na novinare i medijske slobode u Evropi, o izazovima i odgovornostima onlajn medija i novinarstva, te o tome kako zaustaviti sajber diskriminaciju i onlajn mržnju, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Delegaciju Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope čine predsjedavajući Delegacije Senad Šepić i članovi Mladen Bosić, Milica Marković i Damir Arnaut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana