Дејана Радојевић-Бјелош одговорила на бизарну пријаву: Вјерска обиљежја нису у канцеларији

Г. М.
Дејана Радојевић-Бјелош одговорила на бизарну пријаву: Вјерска обиљежја нису у канцеларији

Сарајево - Стручна сарадница Општинског суда у Сарајеву Дејана Радојевић-Бјелош истакла је у изјашњењу које је од ње затражила предсједница тог суда Јања Јовановић да се у њеној канцеларији нису налазили никакви предмети којим би била испољавана вјерска, национална, политичка или друга припадност.

Изјашњење је затражено због бизарне пријаве да је прекршила правила, јер на столу држи васкршње јаје.

У Служби за информисање Општинског суда кажу да је стручна сарадница навела и да у потпуности поштује одредбе Кодекса судске етике и Закона о судовима ФБиХ.

- Пријаву против Радојевић-Бјелош предсједници суда и Високом судском и тужилачком савјету (ВСТС) БиХ упутило је лице које је као пуномоћник странке учествовало у парничном поступку. У пријави је наведено да су се у канцеларији стручне сараднице налазила вјерска обиљежја у виду кошаре са васкршњим јајима од којих је на некима био крст - навели су у суду.

"Глас Српске" је објавио да је Радојевић-Бјелош пријавио сарадник фондације "Центар за јавно право" Харун Ишерић, који је ВСТС-у пријаву достављао чак три пута. Упућени у ситуацију у правосуђу сматрају да преко "Центра за јавно право" покушавају да склоне предсједника ВСТС-а Милана Тегелтију због закључака ВСТС-а из октобра прошле године који се односе на провјеру ратне прошлости, углавном бошњачких судија и тужилаца у Суду и Тужилаштву БиХ.

Потпредсједница ВСТС-а Ружица Јукић је изјавила да храна не може да представља вјерско обиљежје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана