Дејан Старчевић нови замјеник градоначелника Добоја?

ATV
Дејан Старчевић нови замјеник градоначелника Добоја?

СДС-ов Дејан Старчевић нови је замјеник градоначелника Добоја. Из фотеље директора добојске топлане, као једини приједлог за ту функцију, изабран је након што је досадашњи замјеник Небојша Марић освојио посланички мандат у скупштини Српске.

Старчевић је добио подршку 27, од тридесет одборника. 

"Ја се надам да ћемо ми сви у будућности заједнички да радимо на просперитету и добробити грађана Добоја значи све политичке партије. Мислим да ће то бити успјешно", каже Дејан Старчевић, замјеник градоначелника Добоја.

Старчевићава изјава, али и резултати гласања указују да је на помолу нова коалиција. Иако је избору претходило тајно гласање, СНСД не крије да су му дали подршку. 

"Из разлога што се ради о једном младом и перспектвином човјеку и сматрам да ћемо имати добру комуникацију и сарадњу поготово када су у питању пројекти и идеје који би требали у будућности бити реализовани", каже Сања Вулић, предсједница клуба одборника СНСД.  

Ни СДС ни СНСД не споре да сарадња двије странке у Добоју постоји. Ипак кажу о коалицији ће одлучивати органи странака. Након данашње сједнице скупштине, извјесно је да су опозиција само три одборника социјалистичке партије. 

"Са нама нико ништа није договарао и са нама не могу разговарати на тему личних прича, оно о чему можемо да разговарамо је да урадимо нешто за град Добој", рекао је Ведран Глигорић, одборник СП у СГ Добоја.

Старчевић у раду очекује подршку и Владе Српске и Савјета министара БиХ. Локални СНСД, реализацију пројеката које су они иницирали. Ипак како се спекулише, званична коалиција зависиће од договора странака о дјеловању у Сарајеву, али и односа према ДНС-у. 

Буде ли реализована, неће бити новина, јер су СДС и СНСД у Добоју у колаицији били и 2010. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана