Давор Стрика, предсједник Актива младих Социјалистичке партије: Сљедећих 25 година бићемо још успјешнији

Дарко Момић
Давор Стрика, предсједник Актива младих Социјалистичке партије: Сљедећих 25 година бићемо још успјешнији

Актив младих Социјалистичке партије представља један од најстаријих подмладака неке политичке партије у Републици Српској и БиХ, а у годинама које су иза нас генерације младих социјалиста радиле су предано на развоју Републике Српске, на детектовању проблема младих, али и на њиховом рјешавању, поручује предсједник Актива младих Социјалистичке партије Давор Стрика у интервјуу “Гласу Српске” поводом 25 година од оснивања првог актива младих ове партије.

ГЛАС: Које су најзначајније активности и успјеси младих социјалиста за тих четврт вијека постојања?

СТРИКА: Социјалисти, као чланови партије са дугогодишњом традицијом и идејом старом вијековима, у нашем друштву и Републици одувијек су били на страни народа, младих и обесправљених. Наш циљ одувијек је био усмјерен на друштвено користан рад, креирање политика и јачање омладинског активизма с циљем стварања претпоставки за квалитетнији живот свих грађана. Међугенерацијска солидарност, његовање традиције и обиљежавање важних историјских датума су вриједности које наша партија баштини од свог настанка и наш задатак је да те вриједности пренесемо на генерације које долазе. Када видим ентузијазам и вољу којом одишу млади социјалисти, сигуран сам да ће сљедећих 25 година нашег актива, али и Републике Српске, бити још боље и успјешније.

ГЛАС: На који начин обиљежавате овај јубилеј?

СТРИКА: Ово је година у којој ћемо низом активности обиљежити четврт вијека преданог рада. Једна од њих свакако ће бити у поводу Дана побједе над фашизмом, а ту су и други важни датуми које његујемо и обиљежавамо. Круна свих наших овогодишњих активности биће “Сусрети младих социјалиста”, који ће дати нову димензију нашег будућег дјеловања.

ГЛАС: По чему се млади социјалисти разликују или издвајају у односу на омладинске организације других политичких партија?

СТРИКА: Не волим да правим разлике и поређења међу младима. Млади људи треба да буду уједињени око онога шта је Република Српска, шта она значи, али и бољег квалитета живота у њој. Млади су понос Републике Српске и она може и треба да буде поносна на сву своју омладину. Млади социјалисти су дио те омладине која свом снагом, енергијом, свакодневним дјеловањем жели да учини Републику Српску мјестом за бољи живот.

ГЛАС: Какву поруку шаљете младим људима, прије свега онима који нису политички активни, али и колегама из других партија?

СТРИКА: Савремени свијет је мобилнији него икада, друштвене мреже и савремене технологије нуде нам невјероватна искуства. Сваки дан је нова шанса. Међутим, да би успјели, млади се морају пробудити и престати плашити или сумњати у себе, јавно иступити и рећи: “Да, ја мислим, да, ја знам, да, ја хоћу!” Уколико хоћемо да постанемо препознатљиви и репрезентативни, морамо радити сваким даном преданије и интензивније на себи него јуче и гарантујем да резултат неће изостати.

Снага

ГЛАС: Гдје су сада бивши лидери Актива младих СП-а?

СТРИКА: Бројни наши кадрови данас су народни посланици, министри, градоначелници, начелници, директори, али и на бројним другим одговорним позицијама. СП је изградио и испрофилисао читаве генерације политичара које су и данас активне кроз различите унутарпартијске структуре, од највиших до најнижих, и то је наша највећа снага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана