Дарко Младић: Пресуда за жаљење

Срна
Дарко Младић: Пресуда за жаљење

Београд - Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, изјавио је Срни да је пресуда којом је први предсједник Републике Српске Радован Караџић осуђен на казну доживотног затвора за жаљење, јер се, иако је било прегласавања по различитим тачкама оптужнице, одржала стара линија потврђивања ратне пропаганде као услова за међународно право у случају рата у БиХ.

 

Он је истакао да је оваква пресуда за жаљење и јер је суд пропустио да направи мало бољу и позитивнију атмосферу за односе и у БиХ и у региону. Дарко Младић је истакао да је позитивно то што је потврђена првостепена пресуду којом је Караџић ослобођен за наводни геноцид у другим општинама у БиХ током 1992. године, чиме је прије свега заштићена Република Српска”.

“Мислим да је Радованов тим дао максимум у оним условима у којима се налазио.

За Радована 40 година или доживотна или 20 година је, у суштини свеједно. Колико сам чуо он наставља да се бори. Већ размишљају како да осмисле ревизију, а ми ћемо се са наше стране трудити да што боље одбранимо генерала Младића и истину о нашој борби”, рекао је Дарко Младић.

Он је рекао да сматра увредом оптужбе за ратне злочине које се његовом оцу и Радовану Караџићу стављају на терет.

Како је истакао Дарко Младић, српско војно и политичко руководство било је оптужено да су злочинци, још и прије него што је почео рат у БиХ.

“То је увреда на коју смо давно навикли. Ми смо навикли на те увреде током свих ових година и деценија, да их просто нормално коментаришемо. Али јесте увреда и за цео народ, пошто су председник Караџић и генерал Младић били војно и политичко руководство наше борбе за слободу и сигурно је да је то увреда за сваког нормалног и поштеног човека”, рекао је Дарко Младић.

Он је указао да је погрешно да се одбране саме сналазе у међународној арени и да је много бољи резултат дао концепт како је Хрватска бранила своје официре и политичаре.

“Надам се да ћемо рецимо, ми жалбеном предмету генерала Младића, успети да направимо много бољи резултат и тиме помоћи не само одбрани осталих оптужених него и расветљавању истине око догађаја у рату у БиХ”, рекао је Дарко Младић.

Међународни резидуални механизам за кривичне судове у Хагу изрекао је данас првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу другостепену пресуду којом га је осудио на казну доживотног затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана