Darko Mladić: Da li je moguće da je samo jedan narod kriv?

Glas Srpske
Darko Mladić: Da li je moguće da je samo jedan narod kriv?

Sin Ratka Mladića, Darko, izjavio da je presuda Haškog tribunala protiv njegovog oca, koji je danas osuđen na doživotnu kaznu zatvora, očekivana.

Obraćajući se medijima, Darko Mladić je izjavio da je sud opstruirao nekoliko puta odbranu, koja je podnosila niz dokaza u slučaju koji se pred Haškim sudom odvijao preko tri godine. Prema njegovim riječima, sud nije uvažio činjenicu da je ubijeno 40.000 Srba niti dokaze u vezi slučaja u ulici Vase Miskina.

Prema njegovim riječima, odbrana je podnijela sudu dokaze da Vojska Republike Srpkse kojom je komandovao Ratko Mladić nije odgovorna za taj slučaj, alije, kako kaže, sud povukao iz postupkanjihove dokaze.

Presuda je razultat ratne progande i ovo nije sud već NATO komisija, prenio je Darko Mladić riječi svog oca. On tvrdi, kao i Ratko Mladić, da je sud produžena ruka stvaranja NATO teritorije.

Da li je moguće da je samo jedna stranakriva, zapitao je Darko Mladić, kojije iznio i tvrdnju da je tokom rata u BiH nastala i prva ispostava Al Kaide u Evropi.

Ovo je kraj prve runde, zaključio je on.

Podjsetimo, tročlano Sudsko veće kojim je predsedavao sudij Alfons Ori donijlo je danas odluku da se komandant Vojske RS Ratko Mladić smatra krivim za 10 od 11 tačaka optužnice i da mu se izriče doživotna kazna zatvora.

Riječ jeo prvostepenoj presudi, na koju i odbrana i Tužilaštvo imaju pravo žalbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana