Дарко Елез правоснажно ослобођен за покушај убиства кума

Агенције
Дарко Елез правоснажно ослобођен за покушај убиства кума

Београд - Апелациони суд у Београду потврдио је пресуду којом је прошле године Дарко Елез због недостатка доказа ослобођен оптужби за подстрекавање на убиство Ђорђа Ждрала.

Осим Елезу, суд је потврдио ослобађајућу пресуду и осталим оптуженима, међу којима је Небојша Јоксовић, главни свЈедок сарадник у поступку који се води против Дарка Шарића и његове групе за шверц 5,8 тона кокаина.

Елез је, како пише у оптужници, наредио убиство свог кума Ђорђа Ждрала, познатог криминалца из Сарајева који је 2010. осуђен на 20 година због убиства начелника управе полиције Републике Српске Љубише Савића Маузера.

За убиство Ждрала ангажован је Страхиња Рашета који је био члан „шабачке групе", криминалне организације која се бавила убиствима, изнудом, производњом и шверцом дроге, пише у оптужници.

У октобру 2006. Рашета је илегално прешао српско-босанску границу надомак Лознице тако што га један од сарадника чамцем превезао преко Дрине, наводи се у оптужници.

На другој обали чекала га је особа која га је одвезла до кафића „Спорт" у Источном Сарајеву у коме се налазио Ждрало. У тренутку када је Ждрало изашао из кафића, Рашета је пуцао на њега из пиштоља са пригушивачем.

Овај је узвратио ватру и ранио Рашету у ноге, али је он успио да побјегне и вратио се у Србију. Рашета је погинуо 2008. године када је експлодирала бомба коју је постављао под аутомобил.

Дарко Елез ухапшен је 2009, а сљедеће године Специјални суд у Београду осудио га је због шверца марихуане из Србије у БиХ, покушаја изнуде и фалсификовања докумената на девет година затвора.

Он се спомиње и у оптужници која је подигнута против Насера Кељмендија за организовани криминал, убиство и шверц дроге.

За покушај убиства Ждрала оптужен је и у Босни и Херцеговини у септембру 2013.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана