Даница Грујичић: Против Србије и Српске вођен хемијски и нуклеарни рат

Срна
Даница Грујичић: Против Србије и Српске вођен хемијски и нуклеарни рат

Београд - Против Србије и Републике Српске вођен је хемијски и нуклеарни рат, рекла је члан Комисије Скупштине Србије за истраживање посљедица НАТО бомбардовања и угледни београдски неурохирург Даница Грујичић, поводом 20 година од НАТО агресије на СР Југославију.

Она истиче да сваког дана има пацијенте из Србије и Републике Српске и да евидентно има много малигних и аутоимуних болести.

- Сваког дана их имамо, оперишу се у Бањалуци и код нас. Велики је број малигних тумора, изузетно агресивних и поред све терапије. У последње време ти тумори показују већу агресивност него раније. Ми смо, као клиничари, приметили да се неке врсте тумора које су раније биле “резервисане” за људе старије од 50, 60 и 70 година сада јављају код деце - каже Грујичићева и истиче да су аутоимуне и системске болести у великој експанзији, као и пораст стерилитета код жена, а посебно код мушкараца.

Она је указала да у Србији још није почело да ради координационо тијело четири министарства - заштите животне средине, здравља, науке и образовања, која су потписала уговор у јуну прошле године, па је једина правно формирана комисија она у парламенту.

- Ми се залажемо да се научно, узрочно-последично, математички прецизно докаже шта је урадио НАТО на овим просторима и за екологију и по здравље становништва - рекла је Грујичићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана