Дани Српске у Санкт Петербургу планирани у мају

Срна
Дани Српске у Санкт Петербургу планирани у мају

Бањалука - Влада Републике Српске прихватила је данас информацију о планираном одржавању манифестације "Дани Републике Српске у Санкт Петербургу" у мају.

У току трајања ове манифестације предвиђен је и састанак заједничке радне групе влада Републике Српске и Санкт Петербурга, као и отварање канцеларије Представништва Српске у Руској Федерацији у Санкт Петербургу, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.


На припремама за реализацију манифестације представљања Српске у области културе "Дани Републике Српске у Санкт Петербургу" раде Министарство просвјете и културе и Министарство за економске односе и регионалну сарадњу, у координацији са Представништвом Републике Српске у Русији.

Припрему раде на основу Протокола о сарадњи између Санкт-Петербурга /Русија/и Републике Српске /БиХ/ од 1. јуна прошле године и "Мапе пута активности за реализацију списка приоритетних праваца сарадње између Владе Санкт Петербурга и Републике Српске за период од 2017. до 2019. године".

Влада Републике Српске дала је сагласност Министарству трговине и туризма на план утрошка 100.000 КМ у овој години, текући грант за заштиту потрошача.

Средства се распоређују у сврху суфинансирања режијских и материјалних трошкова рада удружења за заштиту потрошача која су уписана у Евиденцију, а која се води у Министарству трговине и туризма, на основу Правилника о облику, садржају и начину вођења евиденције удружења за заштиту потрошача, и то у једнаким мјесечним износима по 500 КМ.

Средства се распоређују и у сврху финансирања пројеката које реализују удружења за заштиту потрошача у циљу подизања јавне свијести потрошача и трговаца о њиховим правима и обавезама, у преосталом износу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана