Данас у 16. 00 часова истиче рок за предају кандидатских листа

Срна
Данас у 16. 00 часова истиче рок за предају кандидатских листа

Сарајево - Рок за пријаве за овјеру учешћа на општим изборима за политичке странке и независне кандидате истиче данас, а закључно са јучерашњим даном пријаве је доставило 27 странака и 16 независних кандидата, рекла је Срни портпарол Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ Максида Бајрамовић.

“Имајући у виду чињеницу да је обрасце за пријаву преузело више од 120 политичких субјеката, највећи број пријава очекујемо данас до 16.00 часова. Зато смо формирали више тимова који ће истовремено примати пријаве”, рекла је Бајрамовићева.


ЦИК БиХ расписао је опште изборе за недјељу, 7. октобар.

Предсједник ЦИК-а Ирена Хаџиабдић раније је рекла да се од 9. до 25. маја подносе пријаве за овјеру учешћа на изборима за политичке странке и независне кандидате.

Након објаве ових политичких субјеката, од 10. до 19. јуна тече рок за подношење пријава за овјеру коалиција и листи независних кандидата. Подношење кандидатских листи за опште изборе почиње 27. јуна и трајаће до 9. јула.

“ЦИК БиХ ће све овјерене кандидатске листе до 23. августа објавити и у службеним гласилима и у дневној штампи”, рекла је Хаџиабдићева.

На општим изборима у БиХ бира се 518 носилаца мандата.

Држављани БиХ ће у октобру ове године имати прилику да бирају чланове Предсједништва БиХ, посланике за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ, предсједника и потпредсједнике Републике Српске, посланике Народне скупштине Републике Српске, представнике за Представнички дом Парламента Федерације БиХ, као и представнике кантоналне скупштине у ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана