Дан Републике у Србији подржало 99,9 одсто гласача

Срна
Дан Републике у Србији подржало 99,9 одсто гласача

Београд - Грађани Републике Српске који су гласали у Србији изјаснили су се 99,9 одсто за то да се 9. јануар слави и обиљежава као Дан Републике Српске, саопштено је из Представништва Републике Српске у Београду.

На пет гласачких мјеста изашло је укупно 6.455 гласача, од чега је на референдумско питање "Да ли подржавате да се 9. јануар обиљежава и слави као Дан Републике Српске", са "да" одговорило 6.430 гласача, против се изјаснило пет гласача или 0,01 одсто, а 20 листића је било неважећих.


Представништво Републике Српске у Србији изражава захвалност свим грађанима који су се одазвали на гласање и дали свој допринос успјеху референдума, као тековине свих слободарских и демократских друштава.

Одбори на свим гласачким мјестима закључили су да није било неправилности и разлога за приговор.

Упркос редовима на гласачким мјестима које је створила неочекивано велика излазност, гласање је протекло у мирној атмосфери без инцидената и грађани су достојанствено и стрпљиво чекали да обаве своју грађанску дужност.

По гласачким мјестима, у Београду, у Представништву Републике Српске, 3.230 грађана изјаснило се са "да" или 99,9 одсто, два гласа су била за "не" или 0,1 одсто.

У Новом Саду је 2.450 гласова било за "да" или 99,9 одсто, а "не" један глас, у Зрењанину свих 264 изашлих грађана гласало је за "да", док није било против, као и у Суботици гдје се свих 292 изашлих изјаснило за "да".

У Панчеву је са "да" гласало 194 изашлих или 99 одсто, а за "не" је било два гласа или један одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана