Damjanović: Predsjednik SDS-a da shvati da se Srbi u Sarajevu ne smiju dijeliti

Srna
Damjanović: Predsjednik SDS-a da shvati da se Srbi u Sarajevu ne smiju dijeliti

Istočno Sarajevo - Član SDS-a iz Istočnog Sarajeva Dušan Damjanović izjavio je da bi predsjednik SDS-a /Vukota Govedarica/ trebao da ima toliko političke mudrosti da shvati da se srpski narod u Sarajevu ne može i ne smije dijeliti i da Srbin ne smije biti opozicija Srbinu u Sarajevu.

“I dok predsjednik SDS-a, izvrgava podsmijehu istrajnost srpskog člana Predsjedništva BiH /Milorada Dodika/ da pored zastave BiH stoji i zastava Republike Srpske, meni se plače nad sudbinom moga naroda”, rekao je Damjanović Srni.

On je dodao da je porazno da predsjednik SDS-a “nema ni toliko znanja i političke iskrenosti, pa neobuzdano napada Srbina koji samo hoće da u Sarajevu, zastavu svoje republike poštuje”.

“Nažalost, predsjednik SDS-a izgleda ne zna da se Srbin kao član Predsjedništva na opštim izborima neposredno bira sa teritorije Republike Srpske, a to nije slučajno i unižavanje srpskog člana Predsjedništva BiH je unižavanje Republike Srpske na čijoj teritoriji je izabran”, dodao je Damjanović.

Prema njegovim riječima, predsjednik SDS-a izgleda ne zna ni da Srbin koji je član Predsjedništva BiH, a koji se ne slaže sa nekom odlukom Predsjedništva, može da izjavi da je ona veoma štetna po vitalne interese entiteta za teritoriju sa koje je izabran.

“Ustavotvorac ne kaže žštetan za narod iz koga je član Predsjedništva izabranž, već kaže žpo vitalne interese entiteta za teritoriju sa koje je izabranž”, dodao je on. Damjanović naglašava da je porazno i bolno što predsjednik SDS-a, u ime državotvorne stranke, “mudro” veli da srpski član Predsjedništva “nabavi stonu zastavu Srpske koju mu niko neće moći oduzeti, da je stavi ispred sebe na dijelu stola gdje on sjedi”, dopuštajući da na zvaničnoj internet stranici SDS-a piše da predsjednik SDS-a ne želi da učestvuje u Dodikovom rijalitiju.

“Poštovanje teritorije Republike Srpske nije rijaliti, predsjedniče SDS-a, već je sramno nepoštovanje zastave Republike Srpske, jer svaka zastava simbolizuje borbu za slobodu svog naroda i zato nikada ne smije biti istaknuta ukoliko je oštećena, niti se koristiti kao robni znak, već mora imati počasno mjesto.

I zato nas ne smiju začuditi riječi Arčibalda Rajsa - žČujte Srbi, čuvajte se sebež”, naglasio je Damjanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana