Дачић: Комшић већ провоцира

Срна
Дачић: Комшић већ провоцира

Београд - Босна и Херцеговина није признала Косово и ако чланови Предсједништва не поштују територијални интегритет Србије треба да знају да нарушавају пријатељске односе и да ће изазвати реципрочну реакцију, рекао је синоћ шеф дипломатије Србије Ивица Дачић на изјаву Жељка Комшића да је за њега Косово независна држава.

“Новоизабрани хрватски члан Председништва БиХ Жељко Комшић још није ни ступио на дужност, а већ се потрудио да провоцира Србију својом изјавом да сматра да је Косово независна држава. И ја лично сматрам да Република Српска може да буде независна држава кад то може и Косово, али Србија има званичну спољну политику по којој признаје територијални интегритет БиХ”, рекао је Дачић за Тањуг.

Како је додао, Комшић би морао да зна да је он сада на челу БиХ, у колективном органу и да је спољна политика те државе само оно што је одлука Предсједништва.

“БиХ није признала Косово и ако чланови Председништва не поштују територијални интегритет Србије, треба да знају да нарушавају пријатељске односе, као и да ће изазвати нашу реципрочну реакцију. Уместо тога, боље је да се окренемо сарадњи и заједничкој будућности”, закључио је Дачић.

Изабрани члан Предсједништва БиХ из редова хрватског народа Жељко Комшић изјавио је јуче да је за њега Косово независна држава, али да је са Милорадом Додиком у Предсједништву мало вјероватно да БиХ промијени одлуку о Косову.

“Немам дилему да је Косово независна држава. Одмах да знате да је то моје мишљење... Рекао сам да је Косово независна држава и да би БиХ било паметно да то уради, али са Милорадом Додиком у Предсједништву ја чисто сумњам да ћемо доћи до те одлуке, али не кријем свој став”, рекао је Комшић за Дојче веле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана