Дачић: Још да се плашимо велике БиХ

klix.ba
Дачић: Још да се плашимо велике БиХ

Министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић прокоментарисао је изјаву будућег члана Предсједништва БиХ из реда хрватског народа Жељка Комшића о граници на Дрини која је протеклог викенда подигла прашину у региону.

Дачић је током гостовања на београдској ТВ "Прва" у понедјељак ујутро рекао да је Комшић насљедник Бакира Изетбеговића.

"Само још да се плашимо велике Босне и Херцеговине. Немојте да ме питате таква питања. Комшић треба да наследи оно што је радио Бакир Изетбеговић. И није му то први пут, није он први пут на овој функцији. Било би добро да је рекао да и муслиманске земље треба да знају где је граница БиХ", казао је Дачић.

Подсјећамо, изабрани члан Предсједништва БиХ из реда хрватског народа истакао је у опширном интервјуу за србијански "Телеграф" да тражи од Београда и Загреба да поштују Босну и Херцеговину када је ријеч о физичким границама и границама лијепог, нормалног понашања.

"У пуној мјери ћу бити посвећен томе да то буду добри и пријатељски односи. Али, вас молим, и у Загребу и Београду, само да знате, гдје прелазите границу. И гдје показујете документа. То је на Сави, то је на Дрини, то је на Уни. Само то поштујте и нећете имати никаквих проблема са мном", навео је он, пренио је "Кlix.ba".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана