Дачић: Београд чека реаговање Брисела на подршку Пленковића Човићу

Срна
Дачић: Београд чека реаговање Брисела на подршку Пленковића Човићу

Београд - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да Београд чека данас реаговање ЕУ, пошто је хрватски премијер Андреј Пленковић био на предизборном скупу у Мостару и подржао Драгана Човића, кандидата ХДЗ-а БиХ за хрватског члана Предсједништва БиХ.

“Па, чекај, ко се сад меша. Шта сад значи, Пленковић може да се меша, а ми не можемо? Зато кажем да се не обазиремо када свако у свету да неко мишљење о томе шта ми треба да радимо”, рекао је Дачић за РТС.

Дачић каже да он и предсједник Србије Александар Вучић данас чекају данас реаговање ЕУ на Пленковићев боравак у Мостару.

Он је истакао да Србија има своје националне и државне интересе као и свака држава у свијету.

“Интерес за Републику Српску је да се она очува, да се очува мир и стабилност не само у Српској, него и у БиХ и читавом региону и да избори протекну мирно”, рекао је Дачић.

Предсједник Владе Хрватске Андреј Пленковић синоћ је на предизборном скупу у Мостару пренио поруку пријатељства и политичке подршке Човићу и ХДЗ-у БиХ, пожељевши да на општим изборима остваре сјајан резултат.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је синоћ да је прихватио молбу предсједника Републике Српске Милорада Додика и да данас неће ићи у Источно Сарајево, гдје ће бити свечано отворена болница “Србија”, те позвао све Србе да у демократској атмосфери и на миран начин одрже изборе у Српској.

Он је подсјетио да се Србија за разлику од неких других није мијешала у изборним процес у БиХ.

Додик је упутио писмо предсједнику Србије у којем га је замолио да одгоди посјету Источном Сарајеву, имајући у виду нападе на Вучића који долазе не само од бошњачког народа, већ и од српских представника који га оптужују за мијешање у изборни процес и утицај на вољу српског народа у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана