DNS Zvornik: Smjena Čubrilovića nije konačna

Srna
DNS Zvornik: Smjena Čubrilovića nije konačna

Zvornik - Gradski odbor Demokratskog narodnog saveza (DNS) Zvornik zaključio je da je odluka Predsjedništva DNS-a u Banjaluci o smjeni Nedeljka Čubrilovića sa mjesta zamjenika predsjednika DNS-a pogrešna i štetna po interese stranke i da bi Glavni odbor DNS-a trebalo da je poništi na prvoj narednoj sjednici.

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Zvornik Spomenka Stevanović rekla je novinarima nakon sjednice da zvornički DNS izražava stav da na prvoj sjednici Glavni odbor DNS-a donese odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora koji će rezultirati održavanjem vanredne Skupštine DNS-a.

“Na ovoj skupštini treba izabrati novo rukovodstvo DNS-a s ciljem stabilizacije stranke i njeno vraćanje izvornim principima na kojim je godinama građena”, rekla je Stevanovićeva.

Ona je izrazila očekivanja da će Glavni odbor DNS-a stati uz Čubrilovića.

“Čubrilović je prosto bio posljedica nekih stvari koje se dešavaju dvije godine u stranci, a to su tajkunizacija i priliv ogromnog broja malih ljudi na velika vrata”, naglasila je Stevanovićeva.

Ona je ponovila da smjena Čubrilovića sa mjesta zamjenika predsjednika DNS-a nije konačna sve dok ne bude verifikovana na Glavnom odboru DNS-a.

“Ubijeđana sam da neće biti verifikovana na Glavnom odboru jer ako bude verifikovana članstvo će se opredijeliti za dalju tajkunizaciju stranke, a ukoliko ne bude verifikovana, sigurna sam da neće, DNS će se opredijeliti da se vrati onim principima na kojima je godinama građen”, pojasnila je Stevanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana