ДНС Зворник: Смјена Чубриловића није коначна

Срна
ДНС Зворник: Смјена Чубриловића није коначна

Зворник - Градски одбор Демократског народног савеза (ДНС) Зворник закључио је да је одлука Предсједништва ДНС-а у Бањалуци о смјени Недељка Чубриловића са мјеста замјеника предсједника ДНС-а погрешна и штетна по интересе странке и да би Главни одбор ДНС-а требало да је поништи на првој наредној сједници.

Предсједник Градског одбора ДНС-а Зворник Споменка Стевановић рекла је новинарима након сједнице да зворнички ДНС изражава став да на првој сједници Главни одбор ДНС-а донесе одлуку о расписивању унутарстраначких избора који ће резултирати одржавањем ванредне Скупштине ДНС-а.

“На овој скупштини треба изабрати ново руководство ДНС-а с циљем стабилизације странке и њено враћање изворним принципима на којим је годинама грађена”, рекла је Стевановићева.

Она је изразила очекивања да ће Главни одбор ДНС-а стати уз Чубриловића.

“Чубриловић је просто био посљедица неких ствари које се дешавају двије године у странци, а то су тајкунизација и прилив огромног броја малих људи на велика врата”, нагласила је Стевановићева.

Она је поновила да смјена Чубриловића са мјеста замјеника предсједника ДНС-а није коначна све док не буде верификована на Главном одбору ДНС-а.

“Убијеђана сам да неће бити верификована на Главном одбору јер ако буде верификована чланство ће се опредијелити за даљу тајкунизацију странке, а уколико не буде верификована, сигурна сам да неће, ДНС ће се опредијелити да се врати оним принципима на којима је годинама грађен”, појаснила је Стевановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана