Цвијановићевој и Талићу додијељене награде Кључ града

Срна, фото: РТРС
Цвијановићевој и Талићу додијељене награде Кључ града

Бањалука - Предсједнику Владе Републике Српске Жељки Цвијановић и директору Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" Горану Талићу вечерас су на свечаној академији поводом Дана града Бањалука додијељене награде Кључ града са повељом "Почасни грађанин града Бањалуке".

Златни грб додијељен је рукометном стручњаку Велимиру Петковићу, редитељуНиколи Пејаковићу, професору Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета Биљани Антуновић и етнологу Данијели Ђукановић.


Плакете и награде града додијељене су заслужним појединцима, спортистима, удружењима и друштвима.

Одлуку о априлским наградама, које су додијељене поводом Дана града и 73 године од ослобођења од фашизма у Другом свјетском рату, донијела је Скупштина града Бањалука.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је у обраћању присутнима да је Бањалука поносна на 22. април, дан када је прије 73 године поражен фашизам и дочекана слобода, као и на антифашистичку традицију.

Он је рекао да Бањалука има шансу да може да живи и да сви у њој имају прилику за угодан живот.

Радојичић је истакао да Бањалука ужива велику подршку републичких власти, те је захвалио предсједнику Републике Српске Милораду Додику, премијеру Жељки Цвијановић и Влади Српске за милионске пројекте који су у корист града и грађана.

"Бањалучани су поноси на свој зелени град, град спорта и културе", рекао је Радојичић.

Он је у обраћању присутнима подсјетио на све оно што је до сада урађено у Бањалуци и шта слиједи у наредном периоду.

Радојичић је рекао да се изглед центра града налази пред "узбудљивим промјенама".

Он је навео да се напорно ради на томе да се побољша стање у саобраћају и смање гужве у граду на шта се грађани жале.

Радојичић је истакао да грађани траже више шансе за запослење, те да се тим поводом доносе мјере.

Свечаној академији присуствовали су  предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Жељка Цвијановић, министри у Влади Српске, потпредсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, српски представници у заједничких институцијама БиХ, представници правосудних органа и Српске православне цркве.

Присутни су били и представници из 35 општина и градова из Србије, Црне Горе, Македоније, Хрватске, Румуније, Русије.  

Цвијановић: Награда припада цијелој Влади

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да награда Кључ града, која јој је вечерас уручена поводом Дана града Бањалука, припада цијелој Влади која се трудила да буде на услузи грађанима и институцијама овог града.
"Многе ствари које су рађене у сарадњи са Владом Републике Српске не би биле могуће да није било активизма локалне управе и да није било снажне иницијативе", рекла је Цвијановићева на свечаној академији поводом Дана града.

Она је поручила да се Влада Српске трудила да буде једнако посвећена свим дијеловима Републике Српске, али да је Бањалука политички, административни, финансијски, културни и образовни центар.

Цвијановићева каже да је велики допринос развоју Бањалуке дао и предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је подржао сваку од иницијатива, те градоначелник Игор Радојичић.

Предсједник Владе каже да се Бањалука развија као мјесто које је "добро за наше породице" и додала да је јако поносна што је препозната потреба и што је измирено 27 милиона КМ обавеза како би било ријешено питање "Топлане".

"Исто тако, дио смо пројекта жЦрно врелож и наставићемо да подржавамо тај важан пројекат. Задовољна сам посебно чињеницом што ћемо заједничким снагама и уз финансијска средства Владе Републике Српске завршити реконструкцију Банског двора. Јако сам задовољна и чињеницом да ће на Старчевици основна школа бити дограђена", каже Цвијановићева.

Она је рекла да је у Бањалуци много тога урађено у инфраструктурном смислу, а градиће се и убудуће.

"Студентски домови су ту. Имаћемо најмодернији клинички центар у цијелој регији, модеран центар за обуку за припаднике Министарства унутрашњих послова, дакле све оно што је неопходно за Бањалуку да живи један модеран живот", каже Цвијановићева.

Предсједник Владе је поручила да је посебно радује да се одређене идеје и пројекти у Влади Српске развијају и у оквиру Градске управе.

"То ће бити врло занимљива комбинација нечег старог и традиционалног са нечим футуристичким, јер Бањалука то заслужује", рекла је Цвијановићева.

Добитник награде Кључ града, директор Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" Горан Талић рекао је да не може ријечима да искаже колико му значи ова награда и што су препознати рад и труд који са сарадницима годинама уграђује у Завод и град.

Он је истакао љубав према Заводу, пацијентима и запосленима, те да све што је радио има само једну намјеру, то је да буду бољи, да се развијају на добробит града и народа.

"Учинићу све да у наредним годинама са својим сарадницима завршимо још неколико важних пројеката који ће додати трајну вриједност нашем граду, Републици, који ће служити грађанима и додатно оправдати ову награду коју сам са поносом примио", рекао је Талић.

Цвијановићевој је награда Кључ града са повељом "Почасни грађанин града Бањалуке" додјељена као посебан вид признања за дјела и рад од општег значаја за град, а Талићу за хумана дјела, допринос и постигнуте резултате у развоју Завода и унапређење здравственог система.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана