Цвијановићева очекује да буду усвојене измјене Закона о акцизама

Глас Српске
Цвијановићева очекује да буду усвојене измјене Закона о акцизама

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић нагласила је вечерас у разговору са извршним директором белгијско-холандске конституенце Борда Међународног монетарног фонда /ММФ/ Ентонијем да Ланојем да Република Српска очекује да буду усвојене измјене Закона о акцизама.

Цвијановићева је рекла да о томе постоји сагласност са Владом Федерације БиХ што је од суштинског значаја, с обзиром на то да су ентитети носиоци реформских процеса и кључни актери у дефинисању и имплементацији развојних политика, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.


Саговорници су током састанка у Бањалуци размијенили мишљења о актуелним темама и активностима у вези са испуњавањем услова на основу Писма намјере, са посебним акцентом на доношење закона о акцизама и закона о Агенцији за осигурање депозита на нивоу БиХ.

Током састанка, којем је присуствовао и министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија, наглашена је потреба да сви нивои власти у БиХ испуњавају свој дио дефинисаних обавеза као предуслов за реализацију аранжмана са ММФ-ом, а Цвијановићева је поновила да је Владе Српске показала своју јасну опредијељеност да активно учествује у аранжману тиме што је свој дио обавеза испунила у децембру 2016. године.

"Саговорници су оцијенили да је неопходно превазићи политичке разлике и дјеловати конструктивно у правцу испуњавања услова из Реформске агенде на које су се обавезали политички актери и представници свих нивоа власти у БиХ", наводи се у саопштењу.

Цвијановићева је истакла да политизација питања која су од суштинског значаја за развој и покретање нових инвестицијских процеса, а која је присутна на нивоу БиХ, утиче на односе са међународним финансијским институцијама и угрожава реформске процесе који су важни за све грађане.

У саопштењу се додаје да су представници ММФ-а пружили подршку напорима које су институције Републике Српске показале испуњавајући услове из своје надлежности у задатим роковима, а током састанка разговарано је и о другим актуелним темама у финансијском сектору и области фискалне политике. /крај/аб

Цвијановић: У разговору са странцима - ПДП увијек без става

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је да су представници ПДП-а увијек били без става у разговору са странцима.
"Једино што се од њих могло чути јесте да им је Милорад Додик крив за ово или оно. Што се тиче СДС-а, они су отишли корак даље јер су се пред тим странцима прво међусобно оптуживали, а тек онда би стигли и до Милорада Додика. Како је било некад, тако је и сада", истакла је Цвијановићева.

Она је оцијенила да је њена недавна изјава да јој се, док је радила са странцима, највише гадило како странци представнике ПДП-а "водају на узици", очигледно погодила циљ с обзиром на хистеричну реакцију Бранислава Бореновића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана