Cvijanovićeva i Benon o unapređenju odnosa Srpske i SAD

Srna
Cvijanovićeva i Benon o unapređenju odnosa Srpske i SAD

Vašingtonu - Stiv Benon, bivši strateg Donalda Trampa koji je najzaslužniji za njegovu pobjedu na predsjedničkim izborima u Americi, ugostio je u svom domu u Vašingtonu predsjednika Vlade Republike Srpske Željku Cvijanović, sa kojom je razgovarao o odnosima Srpske i Amerike, te načinu unapređivanja međusobnih odnosa, prenosi RTRS.

Benon, koji nastoji da ujedini konzervativce u Evropi i pruži im podršku pred predstojeće izbore za Evropski parlament, kaže da nacionalno orijentisane partije nisu prijetnja Evropi, jer štite sopstvene interese, te da je taj strah od njih stvoren u medijima.


“Nacionalne partije su shvatile da ih Brisel iskorištava i da to nije za dobro njihovih država, zbog čega su i odlučile da se organizuju protiv takvog načina upravljanja EU i njihovim resursima”, rekao je Benon za RTRS.

Benon je potvrdio da osniva fondaciju, koja je svojevrstan pokret u Briselu, a koja će pomagati evropskim nacionalno orijentisanim strankama.

“To će biti svojevrsno centralno skladište za bilježenje glasova, upravljanje poruka, analizu podataka, ono što je tim nacionalno orjentisanim partijama zapravo potrebno da bi bile organizovane i konkurentne na predstojećim izborima za Evropski parlament”, rekao je Benon.

On je istakao da bi ova fondacija trebalo da bude protivteža Džordžu Sorošu za koga smatra da je izvor svih zala u Evropi i SAD.

“Izgradio je nevladine organizacije koje se bore uz pomoć lijevo orjentisanih medija da budu opozicija nacionalno orjentisanim strankama”, rekao je Benon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana